NSF ABspeiderne.no

Bli med i speideren!

Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute, sprenge noen grenser og føle eventyrene på kroppen? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute.

Speiderleir i Norge og utlandet, snøhuleturer, gode historier rundt leirbålet, morsomme fjellturer, fjellklatring, kanopadling i elv og stryk. Speiding er så mye, og aktivitetene varierer fra gruppe til gruppe. Men felles for alle speidere er at de elsker å være ute i naturen.

Speideren er delt opp i forskjellige enheter, avhengig av alder. Enhetene har ulikt program.

6 til 10 år: Bevere og småspeidere

Speidere mellom 6 og 10 år er enten beverspeider eller med i småspeideren. Både bevere- og småspeidere er mye ute, leker og reiser på turer. Kanskje kjenner du til Jungelboka og livet til Mowgli? I småspeideren kan du bli enda bedre kjent med Mowgli og alle de andre dyrene i Jungelboka. Småspeiderne møtes en kveld i uka og reiser gjerne på tur flere ganger i året. Mange småspeidere synes turene er høydepunktet. En hel helg sammen med mange venner, uten mor og far. Enten ute i skogen eller på et speiderhus.

10 til 16 år: Speidere

Speidere mellom 10 og 16 år er medlemmer i troppen. Troppen består av flere patruljer hvor medlemmene styrer seg selv. En patrulje har alt fra 3 – 10 medlemmer. Speiderne møtes en gang i uken og reiser ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og merker. Gjennom dette arbeidet får man stadig nye utfordringer og lærer mange bra ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp sitt program, men får veiledning fra voksne ledere som er troppsledere. Speidere i tropp kan være med på kretskonkurranser og gjennom dem kvalifisere seg til NM i speiding. Med jevne mellomrom arrangeres det også landsleirer som alle over 10 år kan delta på. I tillegg til disse nasjonale arrangementene har de fleste grupper egne leirer hver sommer. Mange speidere reiser også på tur/leir til utlandet.

Eldre enn 16 år: Rovere

Speidere over 16 år er enten rovere eller ledere, eller begge deler. Roverne er med i et roverlag som har ukentlige møter. Roverne er en veldig kreativ gjeng og gjør mye kult. Speidere over 16 år er godt rustet til store utfordringer og rovere reiser på breturer, lange kanoturer, rafting og klatring. Mange rovere gjør også en samfunnstjeneste ved blant annet å være støttekontakt. Hvert år arrangeres det også to store nasjonale arrangementer: Roverstevne og rover 5-kamp. Begge arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet.

Ledere

Alle som er over 16 år og godkjent som leder kan være leder i speideren. Det vil si at man sammen med andre voksne leder en flokk (småspeidere, 6-10 år), tropp (speidere 10-16 år) eller sitter i gruppeledelsen. Alle som er eller ønsker å bli ledere i speideren får tilbud om lederkurs. Les mer om dette på www.speiding.no

Frister det å bli speider? Da burde du ta kontakt med din lokale speidergruppe